Adatok és információk

Az Ilinox Hungary Kft. Workinox Kft. néven 1995-ben alakult, Tóth Mátyás, Zólyomi Lászlóné és egy olasz cég, az Ilinox Srl. közreműködésével, azzal a céllal, hogy egy fejlett technológiával minőségi rozsdamentes termékeket állítson elő, melyeket azután egy értékesítési hálózat kialakításával Magyarországon és Kelet-Európában értékesítsen.

Egy hosszú betanítási folyamat és a know-how megvásárlása után a Workinox Kft. elkezdte a termelést és rövidesen elnyerte vevőinek megbecsülését és elismerését.

Állandóan továbbfejlesztette magát a rozsdamentes kapcsolószekrények és kapcsolódobozok, vezérlő egységek gyártásában, melyeket a legkülönbözőbb ágazatokban igényelnek: élelmiszeripar, gyógyszeripar, vegyipar, kőolaj feldolgozás, környezetvédelem, hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki.

2004-ben a Workinox Kft. Ilinox Hungary Kft-re változtatta a nevét, olyan megfontolásból, hogy jobban tükrözze az addigra az Ilinox Srl. által már sikeresen kiépített gazdasági, piaci képet.

A cég tulajdonosa 100%-ban az olasz anyacég, az Ilinox Srl.

Az árbevétel állandó növekedése az értékesítés nyolcvan százalékát kitevő export eladásoknak köszönhető, amely 2016 végére elérte az 1,5 milliárd forintot.

Napjainkra cégünk a szektor egyik vezető szereplőjévé vált: az Ilinox névvel fémjelzett rozsdamentes elektromos kapcsolószekrények mind a nemzetközi, mind pedig a hazai piacon is ismertekké váltak.

Fejlesztési terveink

A kezdeti időkben cégünk egy szűkös és kevésbé jól felszerelt műhelyben, mintegy kisiparosi tevékenységként működött.

Amint lehetségessé vált, az Ilinox Hungary Kft. elkezdte a műhely fejlesztését: átalakította a régi öntő műhelyet, új gépeket vásárolt, többek között egy kombinált CNC lézervágó gépet, fejlesztette a technológiát. Emellett megtörtént a fűtés korszerűsítése, kellemesebb irodák kialakítása. Nem elhanyagolandó tényező, hogy mindezt főként önerőből vitte véghez.

Mivel a nemzetközi piac folyamatosan, egyre nagyobb hatékonyságot igényel, egyre alacsonyabb árszínvonal mellett, ugyanakkor a magyarországi munkaerő költségek folyamatosan emelkednek, ennek következményeképpen a termelési folyamatok javítása, optimalizálása nem állhat meg.

Szükségszerű tehát új, világszínvonalú gépek és berendezések vásárlása, valamint az elkezdett gyártásfejlesztési folyamat továbbvitele, ami maga után vonja az infrastruktúra, az adminisztrációs részleg folyamatos bővítését, illetve az értékesítési hálózat továbbfejlesztését.

Közbeszerzési Eljárások

Ajánlattételi felhívás
Ilinox gyártócsarnok építése

Közbeszerzési dokumentáció
Ilinox gyártócsarnok építése